HomeInspiratieWall of FameBattle of the Concepts

Log in

Agenda

Facebook-feed

2009: Battle of the Concepts: Bartjan de Bruijn (achtste plaats)

Bartjan de Bruijn

Voor de de Battle of the Concepts moet je een innovatief concept bedenken, waarmee nieuwe bossen gerealiseerd kunnen worden.

Bartjan over zijn Food Forests: "De vraagstelling van het InnovatieNetwerk is om meer bossen te realiseren. Mijn antwoord is niet alleen een oplossing voor dit vraagstuk; het is een oplossing die de wereld in staat stelt nog veel meer doelen dan alleen extra bossen te realiseren. Centraal hierin staat een relatief nieuwe landbouw-filosifie genaamd Permacultuur. Een uitwerkingsvorm hiervan is een zogenaamd Food Forest. Dit is een zeer efficiënt voedselproducerend bos, dat de maatschappij in staat stelt een aantal uitdagingen van de
toekomst (waaronder CO2 reductie en olie-onafhankelijkheid) te realiseren. Er is echter een lange weg te gaan. Door nu in een goede aanloopfase te investeren middels een initiërende en samenbrengende rol kan het InnovatieNetwerk er voor zorgen dat in een later stadium marktpartijen zelf voor meer bossen in Nederland zullen zorgen, simpelweg omdat dit de akkers van de toekomst zijn.

Zijn inzending is hier (pdf) te vinden.