HomeInspiratieWall of FameDesigner Glass Competition

Log in

Agenda

Facebook-feed

2008: Designer Glass Competition

Bartjan de Bruijn (nationaal finalist)

Voor de Bombay Sapphire's Designer Glass Competition moet je een functioneel cocktailglas ontwerpen.

Bartjan over zijn Ring Glass: "Ring Glass is mijn antwoord op de vraag van de Bombay Sapphire Designer Glass Competition 2008; ontwerp een creatief, innovatief en functioneel cocktailglas. Ring Glass is ehm.. een ring ;-) En dat is tof want je kan hem dus dragen. Weer eens wat anders. En een mooie poëtische verwijzing; Bombay Sapphire is een saffier, en een saffier draag je in een juweel. Ring Glass dus ;-)"

 

Martine Blom (nationaal finalist)

Voor de Bombay Sapphire's Designer Glass Competition moet je een functioneel cocktailglas ontwerpen.

Martine over haar Mixed Signals: "Bombay gin wordt gemaakt van tien exclusieve ingredienten die door elkaar gemixed worden. Het cocktailmoment zag ik voor me als een chique bar waar mensen bijeen komen om te drinken en te flirten, en misschien wel meer maar misschien ook niet. De signalen die je afgeeft tijdens zo'n evenement kunnen koud of warm zijn, of verwarrend. Dat uit zich in mijn glas door de houten en glazen delen, die ieder anders aanvoelen maar zodanig met elkaar gemixed zijn dat het een geheel geworden is. MixedSignals is de juiste balans van ingredienten en emoties."

 

 

2007: Designer Glass Competition

Renske Herder(nationaal finalist)

Renske is één van de vijf nationale finalisten van Bombay Sapphire's Designer Glass Competition 2007. Haar ontwerp is Chemistry.

Renske over haar Chemistry: "Het ontwerp van de Chemistry is geïnspireerd op chemie. Chemie staat voor een perfecte combinatie van ingrediënten, maar ook voor ‘scheikunde’. De elementen uit de chemie die in de vormgeving van het glas naar voren zijn gekomen zijn de trechter en een reageerbuisje. Dit uitgangspunt heeft geleid tot een unieke vorm, die enerzijds erg elegant is -door de lengte- en anderzijds een knipoog naar de chemie."