HomeInspiratieWall of FameHEMA Ontwerpwedstrijd

Log in

Agenda

Facebook-feed

HEMA Ontwerpwedstrijd


Tessa Eising (student)

Tessa heeft de HEMA Ontwerpwedstrijd in 2013 gewonnen. De opdracht was om een goed vormgegeven product te bedenken waarmee het leuker en makkelijker is om dagelijkse bezigheden beter te organiseren. 


Het ontwerp (HEMA Zones) bestaat uit rechthoekige vellen van gelamineerd karton met een vouwrand aan de lange en de korte kant, die om een plank gevouwen worden. Op de vouwrand kan je schrijven wat er op de plank ligt.

 

Julia Garde (docent)

Julia heeft de HEMA Ontwerpwedstrijd in 2007 gewonnen. De opdracht was het ontwerpen van een kinderstoel.

Julia over haar Speedy: "Voor de HEMA ontwerpwedstrijd 2005/2006 wou ik een meubel ontwerpen waarmee kinderen een relatie kunnen opbouwen. Het zou een echt kindermeubel worden, geen verkleinde versie van een volwassenenmeubel. Een stoel is eigenlijk een saai ding dat rechtop hoort te blijven staan. Totdat een kind hem in handen krijgt. Dan wordt hij de hoeksteen van een kasteel, een ridderpaard een monsterhol, of misschien wel een raceauto. Zo heb ik de Speedy bedacht, een kinderstoel met een dubbele functie. Door kantelen verandert hij in een raceauto. Met deze stoel heb ik uiteindelijk de eerste prijs gewonnen bij de ontwerpwedstrijd. Speedy was eind 2006 tot begin 2007 bij de HEMA te koop."