HomeAankomend student?Wat doen we nog meer?

Log in

Agenda

Facebook-feed

Wat doen we nog meer?

Je hebt nu wel door wat wij tijdens de Kick-In doen, maar er zit natuurlijk nog een heel studiejaar aan vast waarin ook een hoop gebeurt! Hieronder een kort overzichtje met onze bezigheden als studievereniging.


StudIO
De StudIO is onze verenigingsruimte, gevestigd in de kelder van de Horst, het gebouw waar jullie met name college zullen hebben. Het is de ideale plek om even bij te komen na een zwaar college, om te genieten van een gratis kop koffie of thee op onze banken, of om even gauw iets lekkers te kopen. In de StudIO kan je ook altijd terecht bij het bestuur voor al je vragen of opmerkingen.


Onderwijs
Een studievereniging is iets anders dan een studentenvereniging. Waar wij ons als studievereniging mee onderscheiden is dat we ons ook daadwerkelijk met het onderwijs bezig houden, in het bijzonder van het onderwijs van Industrial Design. Naast dat wij zorgen dat jullie beschikken over tekenmateriaal en studieboeken, kunnen jullie ook bij ons terecht voor vragen, opmerkingen en klachten over het onderwijs. Wij zorgen er dan voor dat deze worden behandeld bij de staf van de opleiding. Verder organiseren we allerlei studiegerelateerde activiteiten zoals excursies, lunchlezingen, symposia en ook cursussen Photoshop, Indesign en Illustrator.


Gezelligheid
Naast alle serieuze studiezaken kan je bij ons ook voor allerlei leuke dingen terecht! We organiseren bijvoorbeeld vier keer per jaar een open feest voor alle leden en externen, met steeds een vet thema en een gave locatie. Ook wordt ieder jaar een gala en een kamp georganiseerd. Maar er is meer te doen dan feesten, denk bijvoorbeeld aan deelname aan sporttoernooien, borrels en ontwerpwedstrijden. Ook wordt om de zoveel tijd zelfs een speciale IO expositie georganiseerd! Het leukste is nog wel dat het allemaal vrijblijvend is! Als lid van Daedalus mag je zelf kiezen of je mee wil doen aan een activiteit of niet, het is natuurlijk wel aan te raden om er zoveel mogelijk mee te pakken!

 

Activisme
Lijkt het jou naast deelname aan activiteiten ook heel leuk om activiteiten te organiseren? Dat kan! Bijna alle bovenstaande activiteiten en evenementen zijn door commissies van Daedalus georganiseerd. Deze commissies bestaan voor de volle 100% uit studenten Industrieel Ontwerpen en zijn voor jou dé manier om zelf vette activiteiten te organiseren! Naast dat dit heel leuk is leer je er ook een hoop van én staat het goed op je CV. Meer informatie is te verkrijgen op de commissiemarkt aan het begin van het jaar en bij het bestuur.

 

Het is veel informatie, maar maak je niet druk als je dingen niet in een keer begrijpt. Al het bovenstaande wijst zich vanzelf als je eenmaal begonnen bent. Mocht je toch nu al graag iets willen weten, stuur dan een mailtje naar secretaris@daedalus.utwente.nl. Tot ziens bij de Kick-In en in de StudIO!

Wil je meer informatie over de bachelor of ervaren hoe het is om te sturen aan de Universiteit van Twente tijdens een meeloopdag ? Klik dan hier