HomeOnderwijsBachelor

Log in

Agenda

Facebook-feed

Bachelor

Wat is Industrial Design?

Tijdens de bacheloropleiding Industrial Design aan de Universiteit Twente leer je met technisch inzicht, creativiteit en gevoel voor consumentengedrag producten te ontwerpen of te verbeteren. In dit verband gaat het om producten die functioneel en aantrekkelijk zijn. Maar er komt meer bij kijken: je ontwerp moet tegen een redelijke kostprijs te maken zijn, handig te gebruiken en goed te verpakken en te vervoeren. De opleiding Industrial Design bereidt je op al die aspecten voor.
 


Redenen om Industrial Design te studeren

Wat deze opleiding onderscheidt van opleidingen elders, is met name de toekomstgerichtheid. Je krijgt stevig grip op het hele ontwerptraject, van ideevorming tot marktintroductie. Je doet op wetenschappelijk niveau fundamentele kennis op die je in staat stelt scherp te navigeren tussen technische mogelijkheden en marktbewegingen. Zo word je een ondernemend ontwerper.

Ook ontwerpgericht projectonderwijs is kenmerkend voor deze opleiding. Zo krijg je echte opdrachten uit de markt. Met jouw team ontwikkel je een prototype dat je presenteert aan de opdrachtgever. Zo zijn er al heel wat producten van studenten daadwerkelijk in de winkels beland. Meer Informatie over Industrial Design

De opleiding Industrial Design van de Universiteit Twente zoekt ondernemende studenten. Lijkt deze creatieve bachelor je wel wat? Ontdek waarom je deze opleiding aan de Universiteit Twente zou moeten volgen, het studieprogramma of bekijk de toelatingseisen.